•  Uw wens, uw bestelling
 •  Advies van vakmensen
 •  Op de millimeter nauwkeurig
 •  Lekker zelf timmeren

Gastblog- Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting


Elke maand willen we een gastblogger aan het woord laten. Arjan Brok is degene die de aftrap mag doen.

Samenwerking Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting heeft al bijna 2 decennia lang een duurzame samenwerking met van der Heijden houthandel. De beleving die wij in onze ontwerpen weer willen geven wordt op een praktische en duurzame wijze vertaald door Houthandel van der Heijden. In een nauwe samenwerking hebben we al vele luxueuze tuinhuizen/poolhouses gebouwd.

Beleving Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting probeert in zijn projecten een ware “tuinbeleving" te verkopen. De opdrachtgever wil op een ontspannen manier van zijn tuin, zwembad en poolhouse kunnen genieten. Een stukje ontspanning wat gezocht wordt rondom huis. De opdrachtgever zoekt dit rondom huis omdat we vandaag de dag in een hectische tijd leven. De momenten die we vrij zijn willen we graag doorbrengen in een sfeer die bij ons past.  Heel vaak zien we dat tuinen en zwembaden aangevuld worden met een poolhouse. De poolhouses kunnen we uitvoeren met verschillende inrichtingen. 

 • Aparte technische ruimte voor apparatuur en zwembadmaterialen
 • Wc en douche gelegenheid
 • Ingebouwde saunaruimte
 • Overkapping met loungedeelte
 • Buitenkeuken

Op deze manier creëren we een “oase van rust" binnen handbereik. Hierin kan men ontspannen wanneer het ons uitkomt.

Waar op te letten Van belang is dat je voor jezelf een afweging maakt van hoe je de ruimte wilt gebruiken. Zorg ervoor dat er een ruim leefgedeelte aanwezig is waar je een ruime loungehoek of grote tafel met stoelen kunt plaatsen. Je kunt ervoor kiezen dit in een gesloten of open ruimte onder te brengen. Wanneer het een open ruimte is realiseer je wel een betere verbinding met de tuin en het zwembad, je leefruimte wordt groter als je daar ook een terras aan verbindt. Probeer hier de bestrating ook volledig door te laten lopen zodat er een echte eenheid ontstaat.

Zeer praktisch is om in het poolhouse een nat gedeelte onder te brengen. Denk daarbij aan een douche en/of een toilet. In gebruik met het zwembad biedt dit zeker voordelen, “je hebt geen natte boel in huis".

Wil je de ontspanningsruimte helemaal compleet maken dan zijn er diverse opties mogelijk om een sauna in te bouwen. Samen met u kunnen Arjan Brok en van der Heijden daarvoor een passend inrichtingsvoorstel maken. Volledig op maat en op uw budget gericht.

Uitvoering De poolhouses zijn op diverse manieren te realiseren. Veelal kiezen wij voor duurzame en tijdloze materialen. Het hout en de bouwmaterialen voldoen alle aan de keurmerken.Het hout wat veelal gebruiken is Red Cedar, dit geeft een warme en sfeervolle uitstraling. De opdrachtgever kan zelf kiezen of hij deze houtsoort onbehandeld laat, hierdoor krijgt het wel een wat grijzere uitstraling. Zon en regen hebben grote invloed op deze verkleuring. Kiest de opdrachtgever voor een behandeling met olie dan blijft een warme bruine kleur behouden. Om de 2 jaar dient het hout dan wel opnieuw behandelt te worden met deze olie.

De poolhouses worden meestal volledig geïsoleerd en van dubbel glas voorzien. Dit is zeker van belang als er een sauna en een natte ruimte gerealiseerd wordt.  Ook voor de zwembadtechniek is isolatie een must, dit gericht op de wintermaanden en het behoud van apparatuur.

De binnenwanden worden naar wens afgetimmerd met 9 mm platen of gipsplaten. Gipsplaten biedt de mogelijkheid om uit te breiden met een nat gedeelte of eventueel stucwerk. De keuze van de gipsplaten is afhankelijk van de uitvoering.

Volledig afhankelijk van de uitstraling en de inpassing in de omgeving wordt er gekozen voor een plat dak of een zadeldak. Deze worden met een duurzame dakbedekking afgewerkt.

Voor ontwerp/advies en realisatie is uw tuinproject bij ons in goede handen

ARJAN BROK tuin- en zwembadinrichting Broekstraat 3  5373 KD Herpen

www.arjanbrok.nl arjan@arjanbrok.nl


Showroom

Bezoek onze showroom..

Kom vrijblijvend op bezoek in onze ruime showroom in Heesch en beleef meer dan 1000m2 Buitenleven

Bosschebaan 72, 5384 VZ Heesch

Bel ons..

Bel ons vrijblijvend met al uw vragen.

0412 - 452 718

Bel mij terug..

Laat ons u vrijblijvend terug bellen.

Klanten beoordelen ons met
een 9,4 op KlantenVertellen.nl
9,4

Beste Klant,

Ook wij hanteren de richtlijnen van het RIVM heel serieus zodat het Covid-19 virus heel snel verslagen zal zijn. Onze openingstijden zijn niet gewijzigd.  Dus we zijn gewoon geopend. Maar wel met beperkte maatregelen. Al onze medewerkers nemen de regels zeer zorgvuldig in acht.

Vanzelfsprekend bent u welkom in onze vestiging, mits u geen verkoudheidsklachten of koorts heeft. 

Maatregelen:

Voor van der Heijden Buitenleven ( Maatwerk producten zoals tuinhuizen, overkappingen, veranda’s, etc. ) geldt het volgende:

 • U bent van harte welkom in onze showroom, bij voorkeur op afspraak.
 • Afspraak inplannen via onze website of telefonisch 0412 – 45 27 18.
 • Heeft u een afspraak bij 1 van onze adviseurs houd dan 1.5 meter afstand tijdens het gesprek. 


Voor Houthandel van der Heijden ( afhalen van producten zoals hout, plaatmateriaal, bevestigingsmateriaal, etc. ) , geldt het volgende:

Bezoek ons alleen als dit noodzakelijk is,  offerte / orders zoveel mogelijk per e-mail.

 • Voor vragen, offerte aanvragen/orders bij voorkeur per e-mail.  info@houthandelvanderheijden.nl
 • Bij het afhalen van u orders, volgt u de instructies van onze medewerkers.
 • Bij voorkeur betalingen alléén per pin/contactloos.
 • U heeft geen toegang tot het magazijn en werkplaats.

Tot slot

Ook bij ons gaan zaken nu wat anders dan u van ons gewend bent. We vragen uw begrip voor deze situatie. We blijven hard aan het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Indien er aanleiding is om onze processen te wijzigen, zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

Team Houthandel van der Heijden.

Offerte aanvragen