•  Uw wens, uw bestelling
 •  Advies van vakmensen
 •  Op de millimeter nauwkeurig
 •  Lekker zelf timmeren

Sam van der Heijden, de oprichter van ons bedrijf, startte in 1986 met de in- en verkoop van sloophout. Hij ontdekte toen dat er veel belangstelling was voor tuinhout, en dat er weinig aanbieders in de regio waren. Daarmee was de toon gezet en begon de handel in tuinhout.

Anno 2017 staat er een toonaangevend bedrijf in Heesch met een originele, all season showroom met twee verdiepingen, waar verschillende tuinhuizen en overkappingen te zien zijn. Ook buiten zijn diverse modellen opgesteld. In de werkplaats, op kantoor en in de showroom werken nu dagelijks meer dan 30 toegewijde mensen.

Van der Heijden Buitenleven ontwerpt, bouwt en plaatst tuinhuizen, overkappingen en bijgebouwen. Variërend van eenvoudig tot exclusief. Dat programma wordt door onze Houthandel aangevuld door de levering van onder meer tuin & timmerhout, schuttingen, vlonders, accessoires, gereedschappen, ijzerwaren en onderhoudsproducten.Naast tuinhuizen ook houten vloeren.

De wens om juist ook in het winterseizoen te kunnen produceren, kreeg midden jaren negentig gestalte. Vanaf ongeveer 1995 startte Houthandel Van der Heijden met de verkoop van houten vloeren. In 1998 werd er contact gelegd met een agent voor de import van kwalitatief hoogwaardig Oost-Europees eiken. Ook dat kwam van de grond en de groothandel Heywood Vloeren kreeg vorm. Eerst met een vestiging/loods van 900 m2 in Ravenstein en later - vanaf 2008 - in Oss met een grote fabriek van 4.000 m2. Oorspronkelijk werden collega-bedrijven beleverd, maar om daarvan minder afhankelijk te zijn is vanaf 2005 het beleveren van de retail en de export gestart. In het begin voornamelijk naar Zuid Europa en Engeland. Anno 2017 mag het bedrijf meer dan 25 landen noteren die tot de vaste afnemers behoren. Onze klanten worden momenteel vanuit Oss wereldwijd bediend door meer dan 30 medewerkers.

Ontwikkelingen in Heesch en Oss

In 2010 ontvouwde Houthandel Van der Heijden haar plannen voor een belangrijke beslissing: de aankoop van enkele stukken aangrenzende grond, de ombouw van een nieuwe productiehal en het ontwerp van een toonaangevende all season showroom in Heesch, uniek voor de regio. In 2012 werd gestart met bouw van het pand met kantoren, winkel en showroom, alsmede de opslag van de duurzame houtvoorraad. In mei 2013 werd het nieuwe gebouw, van wat nu Van der Heijden Buitenleven is, officieel geopend.

Van der Heijden Vloeren in Oss opende haar nieuwe showroom al in 2008. En in 2011 is er ook daar aangrenzende grond gekocht waarop een nieuwe hal van 1.100 m2 is gebouwd.

De bedrijven worden nu geleid door Jochem van der Heijden (Houthandel/Buitenleven Heesch), Haike van der Heijden (Vloeren Oss) en Jeroen van der Heijden (Productie Oss).

Showroom

Bezoek onze showroom..

Kom vrijblijvend op bezoek in onze ruime showroom in Heesch en beleef meer dan 1000m2 Buitenleven

Bosschebaan 72, 5384 VZ Heesch

Bel ons..

Bel ons vrijblijvend met al uw vragen.

0412 - 452 718

Bel mij terug..

Laat ons u vrijblijvend terug bellen.

Klanten beoordelen ons met
een 9,5 op KlantenVertellen.nl
9,5

Beste Klant,

Extra maatregelen lockdown 12-1-2021

Wij zijn geopend maar uitsluitend voor het afhalen van materialen.

Ook wij hanteren de richtlijnen van het RIVM heel serieus zodat het Covid-19 virus heel snel verslagen zal zijn. 

Maatregelen:

Voor van der Heijden Buitenleven ( Maatwerk producten zoals tuinhuizen, overkappingen, veranda’s, etc. ) geldt het volgende:

 • De showroom is gesloten t/m 9 februari 2021.
 • Er kunnen geen adviesgesprekken meer worden gepland met onze adviseurs.
 • Voor vragen of advies of offerte aanvragen zijn onze verkopers natuurlijk gewoon te bereiken op  0412 - 45 27 18.


Voor Houthandel van der Heijden ( afhalen van producten zoals hout, plaatmateriaal, bevestigingsmateriaal, etc. ) , geldt het volgende:

 • VOOR DE PARTICULIERE ALLEEN GEOPEND VOOR HET AFHALEN VAN BESTELLINGEN.
 • Afnemers voor de groothandel kunnen ook materialen afhalen zonder vooraf te bestellen. VOORAF BESTELLEN HEEFT WEL DE VOORKEUR.
 • Bestellingen vooraf per mail aanvragen@houthandelvanderheijden.nl of telefonisch op 0412 – 45 27 18.
 • Na het plaatsen van de bestelling krijgt u een ordernummer toegestuurd per mail.
 • Deze heeft u nodig bij het afhalen van de bestelling.
 • Heeft u geen ordernummer heeft u geen toegang tot de winkel.
 • Bij het afhalen van u orders, volgt u de instructies van onze medewerkers.
 • Bij voorkeur betalingen alléén per pin/contactloos.

Tot slot

Ook bij ons gaan zaken nu wat anders dan u van ons gewend bent. We vragen uw begrip voor deze situatie. We blijven hard aan het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Indien er aanleiding is om onze processen te wijzigen, zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

Team Houthandel van der Heijden.

Offerte aanvragen