•  Uw wens, uw bestelling
  •  Advies van vakmensen
  •  Op de millimeter nauwkeurig
  •  Lekker zelf timmeren

Resultaten onderzoek Nederlandse tuin- glurende buren


Een tuin of balkon is een waardevolle toevoeging aan je woonruimte. Maar hoe ziet de Nederlandse buitenruimte er eigenlijk uit? Wie is er verantwoordelijk voor de groene vingers en waar ergeren we ons aan? In samenwerking met Noviodata hebben we het onderzocht en hebben we de leukste zaken op een rij gezet.

Zo ziet de Nederlandse tuin eruit

Veruit het grootste gedeelte van de Nederlanders kan genieten van een eigen buitenruimte. Zo blijkt uit het onderzoek dat 73% beschikt over een tuin en 25% over een balkon. Slechts 5% heeft dus geen eigen ruimte om even een luchtje te scheppen. Onder de 45-plussers is dit zelfs maar 1,7%.

Het onderzoek geeft ook een redelijk beeld van de inrichting van de gemiddelde Nederlandse tuin. Zo zijn bloemen & planten, tegels en plantenbakken een vaste waarde in onze buitenruimte. Ook heeft 1 op de 4 Nederlanders bomen staan en is gras (30%) nog altijd een stuk populairder dan kunstgras (3,8%). Groenbeleving blijft dus centraal staan.

Glurende buren

Ook zijn we blijkbaar erg gehecht aan onze privacy en heeft 6 op de 10 Nederlanders een schutting staan. Opvallend is dat vrouwen vaker een schutting hebben dan mannen. Zou het er mee te maken hebben dat 1 op de 5 mannen toegeeft weleens bij de buren te gluren? Overigens blijkt ons exhibitionistische gedrag in de tuin wel mee te vallen en zit slechts 1 op de 10 weleens poedelnaakt buiten. Zoveel is er voor die glurende buurman dus niet te zien.

Lekker relaxen in je tuinhuis

Andere zaken die we veel in de tuin hebben staan zijn een loungeset (26%), een tuinoverkapping (21%) en het bekende tuinhuisje (19%). Grappig is dat we ons tuinhuis niet langer voornamelijk als opslagruimte gebruiken, maar juist als loungeruimte. Is het tuinhuis de ‘man cave’ van de toekomst? Duidelijk is in ieder geval dat we deze extra buitenruimte vrijwel niet gebruiken als woon- of kantoorruimte.

Tuinieren? Dat doen we zelf

Als we kijken naar het tuinonderhoud zien we dat we liefst (of noodgedwongen) zelf de touwtjes in handen houden en dat 4 op de 10 Nederlanders zelf op de knieën tussen de planten zit. Wel zien we tuinieren met de jaren blijkbaar als een steeds romantischere activiteit (of relatietherapie). Zo tuiniert slechts 5% van de jongeren onder de 25 samen met hun partner terwijl dit na onze 45’ste oploopt tot bijna 1 op de 3.

Ergernissen in de tuin

Over het algemeen blijken we behoorlijk zen als we in de tuin zitten en ergert de helft van de Nederlanders zich nergens aan. Ook overhangende takken en beplanting zijn geen reden tot ruzie, maar vooral een reden om in actie te komen. Zo zou drie kwart van de Nederlanders de boel zelf snoeien (56%) of de buren vriendelijk verzoeken het ongewenste groen weg te halen (18%).

Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar we ons wel aan storen bij de tuin van de buren. Dit lijstje wordt met stip aangevoerd door luidruchtige buren, maar bevat ook ergernissen zoals de kinderen, stankoverlast en het afval. Al blijkt smaak iets om over te twisten en valt het bouwvakkersdecolleté van de buurman ook niet in goede aarde!


Showroom

Bezoek onze showroom..

Kom vrijblijvend op bezoek in onze ruime showroom in Heesch en beleef meer dan 1000m2 Buitenleven

Bosschebaan 72, 5384 VZ Heesch

Bel ons..

Bel ons vrijblijvend met al uw vragen.

0412 - 452 718

Bel mij terug..

Laat ons u vrijblijvend terug bellen.

Klanten beoordelen ons met
een 9,4 op KlantenVertellen.nl
9,4

Beste Klant,

Ook wij hanteren de richtlijnen van het RIVM heel serieus zodat het Covid-19 virus heel snel verslagen zal zijn. Onze openingstijden zijn niet gewijzigd.  Dus we zijn gewoon geopend. Maar wel met beperkte maatregelen. Al onze medewerkers nemen de regels zeer zorgvuldig in acht.

Vanzelfsprekend bent u welkom in onze vestiging, mits u geen verkoudheidsklachten of koorts heeft. 

Maatregelen:

Voor van der Heijden Buitenleven ( Maatwerk producten zoals tuinhuizen, overkappingen, veranda’s, etc. ) geldt het volgende:

  • U bent van harte welkom in onze showroom, bij voorkeur op afspraak.
  • Afspraak inplannen via onze website of telefonisch 0412 – 45 27 18.
  • Heeft u een afspraak bij 1 van onze adviseurs houd dan 1.5 meter afstand tijdens het gesprek. 


Voor Houthandel van der Heijden ( afhalen van producten zoals hout, plaatmateriaal, bevestigingsmateriaal, etc. ) , geldt het volgende:

Bezoek ons alleen als dit noodzakelijk is,  offerte / orders zoveel mogelijk per e-mail.

  • Voor vragen, offerte aanvragen/orders bij voorkeur per e-mail.  info@houthandelvanderheijden.nl
  • Bij het afhalen van u orders, volgt u de instructies van onze medewerkers.
  • Bij voorkeur betalingen alléén per pin/contactloos.
  • U heeft geen toegang tot het magazijn en werkplaats.

Tot slot

Ook bij ons gaan zaken nu wat anders dan u van ons gewend bent. We vragen uw begrip voor deze situatie. We blijven hard aan het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Indien er aanleiding is om onze processen te wijzigen, zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

Team Houthandel van der Heijden.

Offerte aanvragen