•  Uw wens, uw bestelling
  •  Advies van vakmensen
  •  Op de millimeter nauwkeurig
  •  Lekker zelf timmeren

Tips voor het isoleren van een tuinhuis


Gebruik je je tuinhuis als relaxruimte, speelkamer voor de kinderen of als thuiswerkplek en wil je hier het hele jaar door gebruik van maken dan is het belangrijk om je tuinhuis goed te isoleren. Isolatie maakt je tuinhuis duurzaam en hoeft weinig te kosten.

Om je tuinhuis goed te isoleren moet zowel de vloer als de wanden meegenomen worden. In dit artikel vind je enkele tips voor de isolatie van je tuinhuis.

Vloerisolatie

Voordat je het tuinhuis gaat plaatsen begin je eerst met het isoleren van de vloer. Dit is belangrijk omdat hier veel warmte verloren gaat. Je kan je tuinhuis plaatsen op een betonnen vloer waaronder je EPS platen (piepschuim) van 5 tot 10 centimeter aanbrengt + een vochtwerende folie.

Het is ook heel goed mogelijk een betonnen fundatie te plaatsen waarop het huisje komt te staan met daartussen een houten vloer. Plaats voor de ondersteuning van de houten onderbalken her en der betontegels op het onderliggende zandbed en je brengt daaroverheen een vochtwerende folie aan. Plaats daar de houten liggers op met daartussen de isolatie en breng vervolgens de houten vloerplaten aan.

Wandisolatie

Nu de betonnen fundatie/vloer klaar staat kun je beginnen aan de wanden. Plaats een frame van balkjes 45x70 mm 61 cm hart op hart, span er vervolgens aan de buitenzijde een damp-open folie tegenaan en bevestig deze met nieten op het frame. Plaats daar vervolgens weer geïmpregneerde latten van 18mm dik tegen aan. Tegen deze latten bevestig je de houten gevelbekleding en de buitenzijde is klaar. De onderzijde en bovenzijde moet open blijven, zo kan de lucht circuleren in de luchtlaag tussen de folie en de gevelbekleding.


Showroom

Bezoek onze showroom..

Kom vrijblijvend op bezoek in onze ruime showroom in Heesch en beleef meer dan 1000m2 Buitenleven

Bosschebaan 72, 5384 VZ Heesch

Bel ons..

Bel ons vrijblijvend met al uw vragen.

0412 - 452 718

Bel mij terug..

Laat ons u vrijblijvend terug bellen.

Klanten beoordelen ons met
een 9,4 op KlantenVertellen.nl
9,4

Beste Klant,

Ook wij hanteren de richtlijnen van het RIVM heel serieus zodat het Covid-19 virus heel snel verslagen zal zijn. Onze openingstijden zijn niet gewijzigd.  Dus we zijn gewoon geopend. Maar wel met beperkte maatregelen. Al onze medewerkers nemen de regels zeer zorgvuldig in acht.

Vanzelfsprekend bent u welkom in onze vestiging, mits u geen verkoudheidsklachten of koorts heeft. 

Maatregelen:

Voor van der Heijden Buitenleven ( Maatwerk producten zoals tuinhuizen, overkappingen, veranda’s, etc. ) geldt het volgende:

  • U bent van harte welkom in onze showroom, bij voorkeur op afspraak.
  • Afspraak inplannen via onze website of telefonisch 0412 – 45 27 18.
  • Heeft u een afspraak bij 1 van onze adviseurs houd dan 1.5 meter afstand tijdens het gesprek. 


Voor Houthandel van der Heijden ( afhalen van producten zoals hout, plaatmateriaal, bevestigingsmateriaal, etc. ) , geldt het volgende:

Bezoek ons alleen als dit noodzakelijk is,  offerte / orders zoveel mogelijk per e-mail.

  • Voor vragen, offerte aanvragen/orders bij voorkeur per e-mail.  info@houthandelvanderheijden.nl
  • Bij het afhalen van u orders, volgt u de instructies van onze medewerkers.
  • Bij voorkeur betalingen alléén per pin/contactloos.
  • U heeft geen toegang tot het magazijn en werkplaats.

Tot slot

Ook bij ons gaan zaken nu wat anders dan u van ons gewend bent. We vragen uw begrip voor deze situatie. We blijven hard aan het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Indien er aanleiding is om onze processen te wijzigen, zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

Team Houthandel van der Heijden.

Offerte aanvragen