•  Uw wens, uw bestelling
 •  Advies van vakmensen
 •  Op de millimeter nauwkeurig
 •  Lekker zelf timmeren

Tips voor het plaatsen van een schutting


Tips voor het plaatsen van een schutting

Voordat u een schutting gaat plaatsen, is een goede voorbereiding belangrijk. Met behulp van deze voorbereiding kunt u in een paar eenvoudige stappen zelf gemakkelijk een schutting plaatsen. Hieronder leest u een aantal praktische tips hoe u zelf een schutting kunt plaatsen.

Overleg met de buren

Het plaatsen van een schutting heeft niet alleen invloed op uw tuin, maar ook op de tuin van de buren. Overleg daarom ook eerst met hen, voordat u aan de slag gaat met uw schutting. Uw buren willen misschien wel meebetalen aan de kosten, aangezien ze er zelf ook een schutting voor terugkrijgen. En dit scheelt immers weer geld voor u. Is de verstandhouding met uw buren niet zo goed? Dan hoeft u niet perse te overleggen, plaats de schutting dan wel op eigen grond en niet precies op de perceelgrens.Zet de gemaakte afspraken met de buren op papier en onderteken dit beide. Dit is handig wanneer er toch onenigheid mocht ontstaan over de schutting.

Kies een schutting

Schuttingen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen, zowel standaardschermen als maatwerk schermen. Houd er wel rekening mee dat wanneer u kiest voor een standaardsysteem, u het laatste scherm zelf op maat moet maken. Bij maatwerk schermen is dit natuurlijk niet het geval.

Benodigde materialen

Gaat u een schutting plaatsen dan heeft u het volgende nodig:

-schuttingdelen

-palen

-L-beslag

-schroeven

-grondboor

-waterpas

-boormachine

-hamer

-touw

De stappen

Wanneer u onderstaand stappenplan, stap voor stap volgt, bent u verzekerd van een degelijk gezette schutting:

 1. Draai als eerst de vlechtscherm steunen in de palen, deze boor je voor met een 7mm boor. Deze beugels komen op hoogte van de dwars klampen die in het scherm zitten.
 2. Plaats de beginpaal op de juiste plaats en hoogte.
 3. Stel de eindpaal op de juiste plaats, indien mogelijk op de goede hoogte zodat de schutting waterpas komt te staan.
 4. Indien er veel afloop in je tuin zit komt de schutting misschien niet waterpas te staan, maar reken dan uit in hoeveel stappen je in hoogte wilt verspringen.
 5. Span zo strak mogelijkonder en boven langs de begin en eind paal twee draden om de lijn van de schutting te bepalen, en plaats de bovenste draad precies 5cm vanaf bovenzijde van de palen.
 6. Zet vervolgens op de nog te plaatsen palen een potlood streep op 5cm vanaf de bovenzijde van de paal, deze streep moet in hoogte gelijk komen met de draad.
 7. Boor het eerstvolgende gat in de grond en plaats de paal boven en onder strak aan de draad. Hang het eerste scherm aan de beginpaal en druk de te plaatsen paal strak tegen het gehangen scherm en sla de laatste 10cm van de paal met de zware hamer in de grond tot dat de streep gelijk zit aan de draad, dit voorkomt dat de paal nog nazakt. Schroef het scherm vast aan de vlechtschermsteunen.
 8. Herhaal deze stap totdat je alle schermen hebt staan.


Showroom

Bezoek onze showroom..

Kom vrijblijvend op bezoek in onze ruime showroom in Heesch en beleef meer dan 1000m2 Buitenleven

Bosschebaan 72, 5384 VZ Heesch

Bel ons..

Bel ons vrijblijvend met al uw vragen.

0412 - 452 718

Bel mij terug..

Laat ons u vrijblijvend terug bellen.

Klanten beoordelen ons met
een 9,4 op KlantenVertellen.nl
9,4

Beste Klant,

Ook wij hanteren de richtlijnen van het RIVM heel serieus zodat het Covid-19 virus heel snel verslagen zal zijn. Onze openingstijden zijn niet gewijzigd.  Dus we zijn gewoon geopend. Maar wel met beperkte maatregelen. Al onze medewerkers nemen de regels zeer zorgvuldig in acht.

Vanzelfsprekend bent u welkom in onze vestiging, mits u geen verkoudheidsklachten of koorts heeft. 

Maatregelen:

Voor van der Heijden Buitenleven ( Maatwerk producten zoals tuinhuizen, overkappingen, veranda’s, etc. ) geldt het volgende:

 • U bent van harte welkom in onze showroom, bij voorkeur op afspraak.
 • Afspraak inplannen via onze website of telefonisch 0412 – 45 27 18.
 • Heeft u een afspraak bij 1 van onze adviseurs houd dan 1.5 meter afstand tijdens het gesprek. 


Voor Houthandel van der Heijden ( afhalen van producten zoals hout, plaatmateriaal, bevestigingsmateriaal, etc. ) , geldt het volgende:

Bezoek ons alleen als dit noodzakelijk is,  offerte / orders zoveel mogelijk per e-mail.

 • Voor vragen, offerte aanvragen/orders bij voorkeur per e-mail.  info@houthandelvanderheijden.nl
 • Bij het afhalen van u orders, volgt u de instructies van onze medewerkers.
 • Bij voorkeur betalingen alléén per pin/contactloos.
 • U heeft geen toegang tot het magazijn en werkplaats.

Tot slot

Ook bij ons gaan zaken nu wat anders dan u van ons gewend bent. We vragen uw begrip voor deze situatie. We blijven hard aan het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Indien er aanleiding is om onze processen te wijzigen, zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

Team Houthandel van der Heijden.

Offerte aanvragen