•  Uw wens, uw bestelling
 •  Advies van vakmensen
 •  Op de millimeter nauwkeurig
 •  Lekker zelf timmeren

Tuinhuis plaatsen aan de hand van een checklist


U kunt op verschillende manieren gebruik maken van een tuinhuis. Zo kunt u een tuinhuis gebruiken voor praktische opslagruimte, als speelkamer voor de kinderen of als relaxruimte. U kunt er ook voor kiezen om het in te richten als een ideale thuiswerkplek. Aan hand van de volgende checklist kunt u stap voor stap zelf een tuinhuis plaatsen.

 • Bepaal de plaats waar het tuinhuis moet komen te staan

Wanneer u besluit om een tuinhuis te laten plaatsen, is het belangrijk om te weten waar deze geplaatst moet worden. Heeft u bijvoorbeeld een grote tuin, dan heeft u natuurlijk meerdere plekken waar uw tuinhuis geplaatst kan worden. Kiest u voor een tuinhuis met overkapping kies dan een terras uit waar u het langst kunt genieten van de zon en dus de warmte.

 • Wat wordt de functie van het tuinhuis?

Denk op voorhand goed na over de functie van het tuinhuis, dit is immers bepalend voor de grootte en de inrichting ervan.

 • Kies een model

Er zijn natuurlijk vele mogelijkheden wat betreft de vorm en uitstraling van een tuinhuis.

Houd er wel rekening mee dat het tuinhuis past bij de stijl van uw woning.

 • Een goede fundering

Een belangrijke voorwaarde voor een stevig tuinhuis is een goede fundering. Dit maakt het eindresultaat steviger en duurzamer. Zonder fundering zal het tuinhuis na verloop van tijd niet meer waterpas staan en verzakken.

 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Het is belangrijk dat er goed hang- en sluitwerk op het tuinhuis komt, zodat uw spulletjes in uw tuinhuis goed beveiligd zijn. Denk hierbij ook aan de sluiting van eventuele openslaande ramen!

 • Onderhoudsvrij of behandeld

Het is belangrijk om vooraf te bepalen of u uw tuinhuis onderhoudsvrij of behandeld wilt hebben.

Wanneer u er voor kiest om deze te behandelen, dient u er wel rekening mee te houden dat u uw tuinhuis met regelmaat moet behandelen en dat die behandeling dus iets terugkerends is.

 • Is er een meldingsplicht of heeft u een vergunning nodig?

Als u van plan bent om een tuinhuis in uw tuin te plaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met het feit of er een meldingsplicht is of dat u zelfs een vergunning nodig heeft.

Is een tuinhuis groter dan 40 m2? Dan heeft u een bouwvergunning nodig. Voor kleinere tuinhuizen geldt de meldingsplicht

 • Fiscaal aftrekbaar

Indien u een financiering afsluit voor de aanschaf van een tuinhuis, dan is de betaalde rente voor die financiering aftrekbaar voor de belasting.

Een algemeen advies is: laat u goed adviseren door een professioneel bedrijf. Zij geven namelijk persoonlijk advies en denken graag met u mee.


Showroom

Bezoek onze showroom..

Kom vrijblijvend op bezoek in onze ruime showroom in Heesch en beleef meer dan 1000m2 Buitenleven

Bosschebaan 72, 5384 VZ Heesch

Bel ons..

Bel ons vrijblijvend met al uw vragen.

0412 - 452 718

Bel mij terug..

Laat ons u vrijblijvend terug bellen.

Klanten beoordelen ons met
een 8,8 op KlantenVertellen.nl
8,8