•  Uw wens, uw bestelling
  •  Advies van vakmensen
  •  Op de millimeter nauwkeurig
  •  Lekker zelf timmeren

Tuinhuis schilderen


Bij de aanschaf van een tuinhuis is het van groot belang dat u het hout beschermt tegen verschillende weersinvloeden en dan met name vocht. U kunt ervoor kiezen om uw tuinhuis te schilderen, waar u kunt kiezen voor verf of beits. Voor welke u kiest is een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Met verf of beits geeft u uw tuinhuis een duurzame bescherming tegen weer en wind.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is belangrijk voor het schilderen van uw tuinhuis. Kies daarom de gewenste kleur van de verf of beits. Ontvet eerst het hout of de oude verflaag. Schuur het daarna lichtjes op, en maak het stofvrij. Bedek of verplaats kostbare spullen die in de buurt van het tuinhuis staan zoals bloempotten, tuinmeubelen en fietsen. Trek tot slot gemakkelijke kleding of een overall aan.

Handige tips

Voordat u begint met het daadwerkelijke schilderen is het belangrijk om eerst een primer of grondverf aan te brengen, waardoor de verf beter hecht. Schilder, wanneer het mogelijk is, het hout voordat het tuinhuis in elkaar wordt gezet. U kunt op deze manier alle kopse kanten direct meenemen. Verf of beits uw tuinhuis altijd zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant wanneer het hout goed droog is. Als u alleen de buitenkant schildert of beitst, trekt er aan de niet geschilderde zijde vocht in het hout waardoor het hout krom kan gaan trekken. Maak gebruik van verf of beits die goed weerbestendig is.

Houd uw tuinhuis in optimale conditie

Naast het regelmatig schilderen van uw tuinhuis zijn er nog meer mogelijkheden om uw tuinhuis in optimale conditie te houden. Contoleer daarom goed of er mogelijke oorzaken van vocht in contact staan met het hout zoals mos, bladeren of grond. Zorg altijd voor voldoende ventilatie, dit houdt de luchtvochtigheid laag. Controleer uw tuinhuis regelmatig op stevigheid en of het nog goed waterpas staat. Plaats geen zware voorwerpen tegen het tuinhuis om beschadigingen te voorkomen. Zo kunt u optimaal gebruik maken van uw tuinhuis.

Voor meer advies kunt altijd contact met ons opnemen.


Showroom

Bezoek onze showroom..

Kom vrijblijvend op bezoek in onze ruime showroom in Heesch en beleef meer dan 1000m2 Buitenleven

Bosschebaan 72, 5384 VZ Heesch

Bel ons..

Bel ons vrijblijvend met al uw vragen.

0412 - 452 718

Bel mij terug..

Laat ons u vrijblijvend terug bellen.

Klanten beoordelen ons met
een 9,4 op KlantenVertellen.nl
9,4

Beste Klant,

Ook wij hanteren de richtlijnen van het RIVM heel serieus zodat het Covid-19 virus heel snel verslagen zal zijn. Onze openingstijden zijn niet gewijzigd.  Dus we zijn gewoon geopend. Maar wel met beperkte maatregelen. Al onze medewerkers nemen de regels zeer zorgvuldig in acht.

Vanzelfsprekend bent u welkom in onze vestiging, mits u geen verkoudheidsklachten of koorts heeft. 

Maatregelen:

Voor van der Heijden Buitenleven ( Maatwerk producten zoals tuinhuizen, overkappingen, veranda’s, etc. ) geldt het volgende:

  • U bent van harte welkom in onze showroom, bij voorkeur op afspraak.
  • Afspraak inplannen via onze website of telefonisch 0412 – 45 27 18.
  • Heeft u een afspraak bij 1 van onze adviseurs houd dan 1.5 meter afstand tijdens het gesprek. 


Voor Houthandel van der Heijden ( afhalen van producten zoals hout, plaatmateriaal, bevestigingsmateriaal, etc. ) , geldt het volgende:

Bezoek ons alleen als dit noodzakelijk is,  offerte / orders zoveel mogelijk per e-mail.

  • Voor vragen, offerte aanvragen/orders bij voorkeur per e-mail.  info@houthandelvanderheijden.nl
  • Bij het afhalen van u orders, volgt u de instructies van onze medewerkers.
  • Bij voorkeur betalingen alléén per pin/contactloos.
  • U heeft geen toegang tot het magazijn en werkplaats.

Tot slot

Ook bij ons gaan zaken nu wat anders dan u van ons gewend bent. We vragen uw begrip voor deze situatie. We blijven hard aan het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Indien er aanleiding is om onze processen te wijzigen, zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

Team Houthandel van der Heijden.

Offerte aanvragen