•  Uw wens, uw bestelling
 •  Advies van vakmensen
 •  Op de millimeter nauwkeurig
 •  Lekker zelf timmeren

Vlonders reinigen


Tips voor het reinigen en onderhouden van hardhout/vlonders

Hardhout in de tuin komt vaak voor: wel 40% van de Nederlandse tuinbezitters heeft hardhout in de tuin. Ons Nederlandse klimaat zorgt ervoor dat hardhout flink wat weersinvloeden te verwerken krijgt.

Vergrijzen

Het vergrijzen van hardhout in uw tuin is zonde. Men koopt nieuw hardhout om haar duurzaamheid en prachtige kleur. Na enige tijd treedt er vergrijzing en groene aanslag op en worden met name vlonders gevaarlijk glad. Ook gaan de vezels van het hout omhoog staan. En dit is weer funest voor de tuinkussens. Voor vlonders is dit vervelend i.v.m. splinters. Liggende delen, zoals bangkirai vlonders, hebben meer te verduren dan staande delen zoals schuttingen.

Preventief behandelen

Om de originele uitstraling te behouden, kunt u uw hardhout behandelen met olie. Deze olie geeft geen filmlaag en voorkomt bladderen.

Eerst reinigen dan oliën

Het belangrijkst van de hele beits/olie klus is het goed reinigen. Een hardhoutreiniger is hiervoor uitermate geschikt. Het is belangrijk om te weten dat hardhout van zichzelf een vette houtsoort is, ook al is het nieuw!

Ook als hardhout sterk vervuild of vergrijsd is, kunt u door de hardhoutreiniger in een emmer water te doen, het hardhout schrobben en naspoelen met water. Het filmpje hieronder laat zien hoe u het beste hardhout kunt reinigen en onderhouden.

https://www.youtube.com/watch?v=5kQYcf1NtUQ


Showroom

Bezoek onze showroom..

Kom vrijblijvend op bezoek in onze ruime showroom in Heesch en beleef meer dan 1000m2 Buitenleven

Bosschebaan 72, 5384 VZ Heesch

Bel ons..

Bel ons vrijblijvend met al uw vragen.

0412 - 452 718

Bel mij terug..

Laat ons u vrijblijvend terug bellen.

Klanten beoordelen ons met
een 9,5 op KlantenVertellen.nl
9,5

Beste Klant,

Met ingang van 3 maart is iedereen weer van harte welkom in onze showroom. Uiteraard zijn er wel enkele voorwaarden aan verbonden, waar wij ons aan houden:

Voor van der Heijden Buitenleven ( Maatwerk producten zoals tuinhuizen, overkappingen, veranda’s, etc. ) geldt het volgende:

 • Maak uiterlijk 4 uur van te voren een afspraak, bij voorkeur via onze afspraakplanner. Telefonisch is natuurlijk ook mogelijk. 
 • We mogen niet teveel mensen tegelijk in de showroom ontvangen. maximaal 2 klanten per 1.5 uur.
 • Kom op tijd, maar ook zeker niet te vroeg. Zo kunnen wij er voor zorgen dat we iedereen op de juiste manier kunnen helpen. 
 • We vragen de volgende regels te volgen: draag een mondkapje, desinfecteer je handen bij de ingang.

Voor Houthandel van der Heijden ( informatie / offerte van schuttingen, poorten, vlonders, hout, etc. ) , geldt het volgende:

 • Maak uiterlijk 4 uur van te voren een telefonisch een afspraak.  0412 - 45 27 18  
 • We mogen niet teveel mensen tegelijk in de showroom ontvangen. 
 • Kom op tijd, maar ook zeker niet te vroeg. Zo kunnen wij er voor zorgen dat we iedereen op de juiste manier kunnen helpen. 
 • We vragen de volgende regels te volgen: draag een mondkapje, desinfecteer je handen bij de ingang.

Voor het plaatsen van een bestelling hoeft u niet naar de winkel te komen.  U kunt u bestelling mailen naar aanvragen@houthandelvanderheijden.nl . U ontvangt van ons een ordernummer en tijdsslot wanneer u uw bestelling kunt afhalen. 

Tot slot

Ook bij ons gaan zaken nu wat anders dan u van ons gewend bent. We vragen uw begrip voor deze situatie. We blijven hard aan het werk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Indien er aanleiding is om onze processen te wijzigen, zullen wij u zo spoedig mogelijk informeren.

Team Houthandel van der Heijden.