•  Uw wens, uw bestelling
  •  Advies van vakmensen
  •  Op de millimeter nauwkeurig
  •  Lekker zelf timmeren

Heeft u vragen over bijvoorbeeld duurzaamheid, werkwijze, plaatsing en garantie? De meest gestelde vragen en de antwoorden treft u op deze pagina. Staat uw vraag er niet bij? Bel ons dan gerust op 0412 - 452 718, of stuur een e-mail met uw vragen naar info@vanderheijdenbuitenleven.nl. Wij helpen u graag.

Filteren op trefwoord

Vergunning

Ben ik verplicht een vergunning aan te vragen?

De meeste bijgebouwen mogen zonder vergunning worden gebouwd/geplaatst. Toch is het verstandig om hier eerst onderzoek naar te doen. Ga zelf na of u zonder omgevingsvergunning mag bouwen. Klik hier voor meer informatie over ‘Vergunningsaanvraag'. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving en www.omgevingsloket.nl

Oriëntatie

Ben op zoek naar een . . . maar heb geen idee van de prijs?

Prijzen kunnen erg uiteenlopen. In onze showroom kunt u aangeven waarvan u droomt. Als u meekijkt naar de mogelijkheden en uw wensen kenbaar maakt, dan kunnen wij tijdens dit bezoek al een redelijk exacte prijsberekening maken. U kunt ons natuurlijk op voorhand al uw budget aangeven, dan maken wij een passend ontwerp.

Hoe kunnen we ons het beste oriënteren?

Het beste is om eerst een bezoek te brengen aan onze all season showroom in Heesch. Daar kunt u het hele jaar door verschillende modellen zien en inspiratie opdoen. Ook kunnen we u alle diverse houtsoorten en materialen laten zien. En als u situatiefoto’s meeneemt, kan een van onze adviseurs aan de hand van deze foto’s en uw wensen een gericht advies geven. En als u dat wilt een ontwerp met offerte maken.

Is een 3D tekening/visualisatie ook mogelijk?

Ja, als u een goede impressie wenst kunt ook een 3D tekening/visualisatie aan de ontwerper van Van der Heijden Buitenleven vragen. Dit is geen standaardproduct zoals de technische 2D-tekening, maar wordt wel regelmatig voor onze klanten gecreëerd. Informeert u gerust bij een van onze adviseurs naar de verschillende mogelijkheden.


Krijg ik een tekening van mijn bouwwerk?

Bij opdracht ontvangt u van Van der Heijden Buitenleven standaard een technische 2D-tekening van uw tuinhuis, overkapping of bijgebouw. Deze 2D-tekening is bestemd voor de productie en montage. Tegelijk kunt u controleren of alles klopt. Deze tekening kunt u ook bij de tekeningen van uw woning voegen bij een eventuele verkoop van uw pand.


We willen graag een geïsoleerd tuinhuis. Is dat zinvol?

Afhankelijk van de functie van uw tuinhuis kunt u ervoor kiezen om isolatie toe te passen. In een ruimte waar de verwarming uitstaat wordt het op den duur bijna net zo koud als buiten. Als u dat niet wenst, dan is isoleren van het tuinhuis of bijgebouw - in combinatie met een verwarming of kachel - zeker zinvol. Heel vaak willen mensen een geïsoleerd tuinhuis om de ruimte vorstvrij te houden of, i.c.m. verwarming, de warmte vast te houden. Nagenoeg alle tuinhuizen zijn van hout en dat isoleert van nature al beter dan metselwerk. Overigens, ventileren is minstens net zo belangrijk als isoleren.
Laat u gerust vrijblijvend adviseren door een van onze adviseurs.

We willen graag een veranda, maar past dat bij ons huis?

Als u bij een bezoek aan onze showroom foto’s van uw huis meebrengt (of van te voren mailt), met de bijbehorende maatvoering van de betreffende gevels, dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden. Wij adviseren u graag wat het beste past en kunnen vervolgens een ontwerp voor u maken, waarbij we duidelijk rekening houden met de architectuur van uw woning.
Daarnaast is het mogelijk om bij u op locatie te komen kijken. Het inmeten op locatie wordt - als wij de veranda ook mogen plaatsen - altijd door onze technische afdeling gerealiseerd.

We zijn op zoek naar . . . maar hebben nog geen idee?

U denkt aan een tuinhuis? Misschien is een overkapping wel praktischer . . .
Kom naar onze all season showroom in Heesch. Daar kunt u het hele jaar door terecht en kunt u op uw gemak kijken naar wat er allemaal mogelijk is.

Het maakt niet uit of het een bijgebouw, buitenkeuken, overkapping of tuinhuis is, laat u door ons inspireren en adviseren. U zult versteld staan van de mogelijkheden.

Wij wonen op klei- of veengrond. Kunnen wij hierop een tuinhuis/overkapping plaatsen?

Ja, dat is altijd mogelijk, want wij passen de fundering aan op het bodemtype.
Als de bodem niet geschikt is voor het toepassen van betonpoeren, plaatsen we een slimme schroeffundering. De grote ‘schroeven’ vormen dan de stabiele fundering.
Deze schroeven worden vaak meters diep in de grond gedraaid tot we op een vaste laag zitten. Bovenop de schroeffundering worden de wanden/palen geplaatst.


Voorraad & levertijd

Bezorgt u de bestelde materialen/producten?

Van der Heijden Buitenleven heeft een eigen bezorgdienst. Een vergoeding is niet altijd van toepassing, en hangt af van de bestelde producten en de te rijden afstand. Voor meer informatie adviseren wij u om ons even te bellen of mailen.

Levert u maatwerk?

Omdat geen enkel woonhuis hetzelfde is, maken wij graag een ontwerp voor uw tuinhuis of bijgebouw. Qua architectuur of stijl moet dit natuurlijk aansluiten op uw woning. In de praktijk spreken we dan eigenlijk altijd over maatwerk. Alle producten worden tot op de millimeter nauwkeurig in de eigen werkplaats van Van der Heijden Buitenleven vervaardigd.

Waaruit bestaat de overkapping-fundering?

De wanden van overkappingen worden geplaatst op betonnen opsluitbanden. Deze dienen 100% waterpas geplaatst te worden in een wit zandbed van ± 30 x 30 cm. Het zand dient voor het plaatsen van de betonbanden te worden afgetrild. In verband met duurzaamheid worden de banden ± 4 cm boven het maaiveld geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de onderligger geen grondcontact heeft.
De palen worden op diverse manieren gefundeerd. Dit is bij elk project anders. Dit heeft te maken met de grondgesteldheid. Dit kunnen o.a. zijn: betonpoeren, schroeffunderingen of in de grond gestelde hardhouten palen.

Waaruit bestaat de tuinhuis-fundering?De meeste tuinhuizen worden geplaatst op betonnen opsluitbanden. Deze dienen 100% waterpas te worden geplaatst in een wit zandbed van ± 30 x 30 cm. Het zand dient voor het plaatsen van de betonbanden te worden afgetrild. In verband met duurzaamheid worden de banden ± 4 cm boven het maaiveld geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de onderligger geen grondcontact heeft en u geen water in het tuinhuis krijgt. Als de bodem niet van zand maar van klei of veen is dan bieden wij andere, passende funderingen. Informeer gerust naar de verschillende mogelijkheden.

Waarvan zijn de wanden gemaakt?

De wanden worden prefab in onze werkplaats gemaakt in houtskeletbouw. Eerst maken we een frame van een regelwerk van 45 x 70 mm. Deze worden hart-op-hart ongeveer 750 mm uit elkaar geplaatst. Hierdoor ontstaat een zeer stevige constructie. Deze frames kunnen worden bekleed met diverse houtsoorten en profileringen.

Wanneer mag ik de tekening van ons tuinhuis verwachten?

Voordat we gaan starten met de productie ontvangt u van ons een technische tekening van uw tuinhuis, overkapping of bijgebouw ter controle.
De werkvoorbereiders werken op volgorde van de montageplanning. Het streven is dat u de tekening 1 – 1½ week voor productie ontvangt.

Wat is de levertijd?

De gemiddelde levertijd voor een tuinhuis, overkapping of bijgebouw bedraagt ongeveer 4 tot 6 weken. Die levertijd gaat in nadat we eerst alles ingemeten en getekend hebben, alsmede uw akkoord op onze offerte hebben ontvangen.

Omdat wij een seizoensgebonden bedrijf zijn kunnen de levertijden oplopen.

Daartoe zullen wij u tijdig informeren.

Welke houtsoorten levert u nog meer?

Onze houthandel heeft geïmpregneerd Vuren, Douglas, Eiken en Western Red Cedar op voorraad. Verder kunnen overige/niet voorradige houtsoorten altijd worden besteld.


Werkwijze & Garantie

Er zitten scheuren in het hout. Wat nu?

Hout is een natuurproduct en is onderhevig aan weersinvloeden. Met vocht zet het hout uit, met droogte krimpt het hout. Hierdoor kunnen lengtescheuren ontstaan. Dit is heel normaal. En het hoeft zeker niet ten koste te gaan van de duurzaamheid van het hout.

Scheuren in het hout geven niet direct recht op reclamatie. Als dat zich voordoet moeten we het objectief per geval (laten) beoordelen.
U zult begrijpen dat dit soort scheuren meestal ontstaan aan de zonnige kant van het tuinhuis/bijgebouw/overkapping. Daar is immers het temperatuurverschil en het vochtverschil het grootst.

Hoeveel garantie krijgen we?

Wij vinden kwaliteit en duurzaamheid erg belangrijk. Van der Heijden Buitenleven staat voor 100% achter haar producten. Daarom geven wij bij het monteren en plaatsen 10 jaar garantie op de constructie en materialen.

​Douglas hout wordt uitgesloten van garantie met betrekking tot houtrot.

Duurzaamheid & Behandeling

Is ventilatie noodzakelijk?

Van der Heijden Buitenleven monteert in haar tuinhuizen standaard 4 ventilatieroosters. Twee ervan zitten hoog en de andere twee laag, recht tegenover elkaar. Dat is heel belangrijk voor een goede ventilatie en draagt daardoor bij aan de levensduur van het hout.

Moet het hout persé worden geschilderd/gebeitst?

Veel van onze producten zijn in drukcabines voorzien van een hoogwaardige impregnatie, welke door deze behandeling voldoen aan duurzaamheidsklasse II. Indien goed geplaatst en geventileerd betekent dat een gegarandeerde levensduur van 15 tot 25 jaar. Overigens sommige houtsoorten, zoals Western Red Cedar, zijn dusdanig duurzaam dat het niet nodig is deze te behandelen.
De uitzondering wordt gevormd door de houtsoort Douglas die niet onder druk wordt geïmpregneerd. Daarvan is de levensduur beperkter.

Als u voorkeur heeft voor een bepaalde kleur, is het goed om te weten dat geïmpregneerd Vuren zich heel goed laat schilderen/beitsen. En dat heeft als voordeel dat het de levensduur verlengt.

Indien geïmpregneerd en onbehandeld hout niet wordt gebeitst zal het onder invloed van zon, wind en regen gaan vergrijzen. Bij geschilderd/gebeitst hout zal dit uitblijven.

Plaatsing

Kan ik het ook zelf plaatsen?

Jazeker, daarin bieden wij u twee mogelijkheden:

1.       U kunt hout kopen in handelslengtes, wat nog NIET op maat is gezaagd.

2.       U kunt het geheel prefab laten maken als bouwpakket. De wanden zijn dan kant en klaar gemaakt. Ook deuren en ramen zijn           gemonteerd en het glas is al geplaatst.

Moet ik thuis zijn als u komt plaatsen?

Bij voorkeur moet er iemand thuis zijn als ons team uw tuinhuis, overkapping of bijgebouw komt plaatsen. Dan kunnen we overal goed bij, zoals elektriciteit en water, maar ook het toilet. En ook als er toch nog vragen zijn is dat handig. En wilt u zelf tussendoor even weg voor een boodschap, dan is dat natuurlijk helemaal geen probleem.

Plaatst u ook?

Jazeker, wij plaatsen alle producten uit ons assortiment: tuinhuizen, overkappingen, veranda’s, bijgebouwen, schuttingen, vlonders etc.

Dagelijks zijn er 3 montageteams van Van der Heijden Buitenleven onderweg.

Algemeen

Wat zijn de openingstijden?

Onze showroom is de hele week geopend van maandag t/m zaterdag.
Openingstijden maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:30 uur.
Zaterdag van 08:00 tot 16:00 uur.

Showroom

Bezoek onze showroom..

Kom vrijblijvend op bezoek in onze ruime showroom in Heesch en beleef meer dan 1000m2 Buitenleven

Bosschebaan 72, 5384 VZ Heesch

Bel ons..

Bel ons vrijblijvend met al uw vragen.

0412 - 452 718

Bel mij terug..

Laat ons u vrijblijvend terug bellen.

Klanten beoordelen ons met
een 9,5 op KlantenVertellen.nl
9,5
Offerte aanvragen